Deze website maakt gebruik van cookies

Om deze site te laten functioneren en het gebruik van deze site te evaluaren maken wij gebruik van cookies. Sinds 2012 zijn Nederlandse websites verplicht om hiervoor toestemming aan de bezoeker te vragen. Wilt u cookies op deze site toestaan?

Meer informatie

Zoek in Artikelen

Archief

Populaire artikelen

  1. HeerlijkVers; passie voor lokaal voedsel

  2. Knolselderij. Onooglijk maar lekker!

  3. Recept: Erwtensoep

  4. Recept: Gratin van knolselderij

Chioggia biet versus rode biet. Wie wint?

Linda Duyndam, alias de Groenteboerin, verbouwd op haar stuk land in Delfgauw de heerlijkste biologische groenten. Klassiekers als sla en wortel zijn verkrijgbaar, maar Linda maakt ook graag uitstapjes naar meer exotische groenten, als de chioggia biet en artisjok.

Heerlijk genieten van een Schieveense polderburger

Grazend in de Schieveense Polder in Rotterdam genieten de van oorsprong Franse Limousin Runderen van het Nederlandse landschap. Na een aantal mooie jaren worden de dieren geslacht. "Het vlees is fijn van draad en heeft een heerlijke pittige smaak", aldus boer Lenno Hoogerbrugge.

Door liefde en geduld de lekkerste Nederlandse druiven

De liefhebbers kunnen niet wachten op de start van het druivenseizoen bij Nieuw Tuinzight. Maar Hilde en Arnold Jansen kweken biodynamisch en laten de natuur het ritme bepalen. Des te meer zonneschijn, des te sneller de druiven geoogst kunnen worden en het winkeltje in de kas opengaat.

Westlandse druiven: juweeltjes om te zien!

Na de Tweede Wereldoorlog verdween de druiventeelt langzaam uit het Westland. Druivenkwekerij Sonnehoeck bleef behouden, zodat iedereen een kijkje in het verleden kan nemen. Immers, zo'n mooi stukje tuinbouwgeschiedenis mag niet vergeten worden.

De bosviooltjes lijken met een penseel beschilderd

Van plat glas naar moderne kas en van vervoer per platte schuit naar vervoer per auto. Er is de afgelopen decennia heel wat veranderd bij kwekerij ‘De Tuinderij’ in Delfgauw, maar één ding bleef hetzelfde: de liefde voor het vak.

Geen wilgenkatjes, maar stadsbloemen

De bijensterfte neemt toe en dit in combinatie met een gebrek aan een jonge generatie imkers kan voor grote problemen in de toekomst zorgen. Reden genoeg voor Cees Lutgendorff en Daan Ludwig om de stichting 'Adopteer een bijenvolk' op te richten.

Niet perfect, maar net zo lekker!

Kromme komkommers, wortels met uitstulpingen en aardappels met een putje horen niet in de prullenbak, aldus Noesjka Klomberg, voedseljutter van het eerste uur. Hoog tijd dat deze left-overs ook de weg naar de maag vinden!

Een Walhalla voor hommels en bijen

Steeds meer mensen hebben behoefte aan verse producten uit de buurt. Kwekerij de Westlandse aardbei uit 's-Gravenzande speelt hier op in door een aardbeien-automaat aan huis en mooie verpakkingen waaruit blijkt dat de aardbeien op ambachtelijke en milieuvriendelijke wijze geteeld zijn.

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!

Jongeren houden van groenten. Toch eten zij er te weinig van bleek uit onderzoek gehouden door Wageningen UR, waarbij naar de groenteconsumptie van jongeren werd gekeken. Marleen Onwezen werkte mee aan het onderzoek. Zij vertelt over de mogelijke oorzaken van dit gegeven.

Paashaas krijgt concurrentie van paaskip

Het is bijna Pasen en voor een geslaagd paasfeest zijn eieren nodig en ook een chocoladehaas mag niet ontbreken, maar waar komen de tradities omtrent deze lekkernijen eigenlijk vandaan?

De Buytenhof: Net een moderne kloostergemeenschap

Zorgboerderij de Buytenhof in Rhoon. Niet alleen een veilige haven voor de zorggasten, maar ook een geliefde plek voor vrijwilligers en buurtbewoners. Ad Visser noemt zijn leef en zorgemeenschap met christelijke identiteit weleens een moderne kloostergemeenschap waar iedereen van harte welkom is.

Linke soep: om je vingers aan te branden

Linke soep is zeker geen standaard kookboek. Niet de recepten zelf, maar het plastic waarin de ingrediënten zijn verpakt, spelen namelijk de hoofdrol. Doel is om mensen bewust te maken van de grote hoeveelheden afval die zij produceren in het dagelijks leven.

Eten uit je eigen stad

Het Rotterdamse stadslandbouwbedrijf Uit je eigen stad is genomineerd voor het Rotterdamse stadsinitiatief. Doel van het project is Rotterdammers weer kennis te laten maken met de oorsprong van voedsel. Hoe doe je dat op een originele manier?

© Heerlijk Vers | Contact
Website ontwerp en ontwikkeling: W3build