Deze website maakt gebruik van cookies

Om deze site te laten functioneren en het gebruik van deze site te evaluaren maken wij gebruik van cookies. Sinds 2012 zijn Nederlandse websites verplicht om hiervoor toestemming aan de bezoeker te vragen. Wilt u cookies op deze site toestaan?

Meer informatie

Zoek in Artikelen

Archief

Populaire artikelen

  1. HeerlijkVers; passie voor lokaal voedsel

  2. Knolselderij. Onooglijk maar lekker!

  3. Recept: Erwtensoep

  4. Recept: Gratin van knolselderij

Recept: asperges a la flammande

Asperges op klassieke wijze

Ingrediënten

(Voor vijf personen)
1,5 kg witte asperges
5 eieren
200 gram boter
30 gram peterselie
Peper (naar smaak)
Zout (naar smaak)
Nootmuskaat (naar smaak)

Benodigdheden

Aspergepan (of een andere diepe pan)
Vork
Sauspannetje
Dunschiller

Bereiding

Schil de asperges. Gooi de schillen niet weg maar doe ze in de aspergepan. Vul de pan met koud, gezouten water. Doe de asperges erbij en kook ze beetgaar.

Kook intussen de eieren hard. Als de eieren gekookt zijn pellen en vervolgens met een vork pletten. Smelt de boter op een laag vuurtje. De boter mag niet verkleuren! Doe, als de boter is gesmolten, de geprakte eieren en peterselie erbij. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Giet de asperges voorzichtig af, leg ze recht naast elkaar op een bord (ongeveer vijf per persoon) en giet de saus erover. Eventueel met ham serveren.

 

 

 

 

Geplaatst op:8 Apr 2011 door: Robin Veira

Chioggia biet versus rode biet. Wie wint?

Linda Duyndam, alias de Groenteboerin, verbouwd op haar stuk land in Delfgauw de heerlijkste biologische groenten. Klassiekers als sla en wortel zijn verkrijgbaar, maar Linda maakt ook graag uitstapjes naar meer exotische groenten, als de chioggia biet en artisjok.

Heerlijk genieten van een Schieveense polderburger

Grazend in de Schieveense Polder in Rotterdam genieten de van oorsprong Franse Limousin Runderen van het Nederlandse landschap. Na een aantal mooie jaren worden de dieren geslacht. "Het vlees is fijn van draad en heeft een heerlijke pittige smaak", aldus boer Lenno Hoogerbrugge.

Door liefde en geduld de lekkerste Nederlandse druiven

De liefhebbers kunnen niet wachten op de start van het druivenseizoen bij Nieuw Tuinzight. Maar Hilde en Arnold Jansen kweken biodynamisch en laten de natuur het ritme bepalen. Des te meer zonneschijn, des te sneller de druiven geoogst kunnen worden en het winkeltje in de kas opengaat.

Westlandse druiven: juweeltjes om te zien!

Na de Tweede Wereldoorlog verdween de druiventeelt langzaam uit het Westland. Druivenkwekerij Sonnehoeck bleef behouden, zodat iedereen een kijkje in het verleden kan nemen. Immers, zo'n mooi stukje tuinbouwgeschiedenis mag niet vergeten worden.

© Heerlijk Vers | Contact
Website ontwerp en ontwikkeling: W3build