Deze website maakt gebruik van cookies

Om deze site te laten functioneren en het gebruik van deze site te evaluaren maken wij gebruik van cookies. Sinds 2012 zijn Nederlandse websites verplicht om hiervoor toestemming aan de bezoeker te vragen. Wilt u cookies op deze site toestaan?

Meer informatie

Zoek in Artikelen

Archief

Populaire artikelen

  1. HeerlijkVers; passie voor lokaal voedsel

  2. Knolselderij. Onooglijk maar lekker!

  3. Recept: Erwtensoep

  4. Recept: Gratin van knolselderij

HeerlijkVers; passie voor lokaal voedsel

U kent het wel, u zit in de auto en bent op weg naar huis. Onderweg passeert u een idyllisch boerderijtje. Aan de rand van het erf staat een bord. ‘Komkommers te koop’. Eigenlijk bent u hartstikke geïnteresseerd, maar wat te doen?

U kent het wel, u zit in de auto en bent op weg naar huis. Onderweg passeert u een idyllisch boerderijtje. Aan de rand van het erf staat een bord. ‘Komkommers te koop’. Eigenlijk bent u hartstikke geïnteresseerd, maar wat te doen? Zomaar het erf op wandelen? Aanbellen? Misschien van tevoren opbellen? Eigenlijk kost het allemaal wel erg veel moeite, het is een stuk eenvoudiger om op weg naar huis even langs de buurtsuper te rijden.
 
Zonde, maar begrijpelijk. Hoe kom ik nu in contact met een boer? Of een imker, een wijnboer of een molenaar? Hoe weet ik wat ik moet doen om aan die verse eieren of paprika’s te komen? Vanaf dit voorjaar biedt Heerlijk Vers een uitkomst. Een initiatief om u dichter bij uw maaltijd te brengen.
 
Daarnaast heeft Heerlijk Vers nog een hoop meer te bieden. Wij zullen u wekelijks proberen te prikkelen met heerlijke recepten, informatie over producten, restauranttips en meer. Op die manier hopen wij onze liefde voor lekker en eerlijk eten en drinken met u te delen.
 
 

 

 

 

Geplaatst op:8 Jan 2011 door: Klaas<test>

Chioggia biet versus rode biet. Wie wint?

Linda Duyndam, alias de Groenteboerin, verbouwd op haar stuk land in Delfgauw de heerlijkste biologische groenten. Klassiekers als sla en wortel zijn verkrijgbaar, maar Linda maakt ook graag uitstapjes naar meer exotische groenten, als de chioggia biet en artisjok.

Heerlijk genieten van een Schieveense polderburger

Grazend in de Schieveense Polder in Rotterdam genieten de van oorsprong Franse Limousin Runderen van het Nederlandse landschap. Na een aantal mooie jaren worden de dieren geslacht. "Het vlees is fijn van draad en heeft een heerlijke pittige smaak", aldus boer Lenno Hoogerbrugge.

Door liefde en geduld de lekkerste Nederlandse druiven

De liefhebbers kunnen niet wachten op de start van het druivenseizoen bij Nieuw Tuinzight. Maar Hilde en Arnold Jansen kweken biodynamisch en laten de natuur het ritme bepalen. Des te meer zonneschijn, des te sneller de druiven geoogst kunnen worden en het winkeltje in de kas opengaat.

Westlandse druiven: juweeltjes om te zien!

Na de Tweede Wereldoorlog verdween de druiventeelt langzaam uit het Westland. Druivenkwekerij Sonnehoeck bleef behouden, zodat iedereen een kijkje in het verleden kan nemen. Immers, zo'n mooi stukje tuinbouwgeschiedenis mag niet vergeten worden.

© Heerlijk Vers | Contact
Website ontwerp en ontwikkeling: W3build