Deze website maakt gebruik van cookies

Om deze site te laten functioneren en het gebruik van deze site te evaluaren maken wij gebruik van cookies. Sinds 2012 zijn Nederlandse websites verplicht om hiervoor toestemming aan de bezoeker te vragen. Wilt u cookies op deze site toestaan?

Meer informatie

Zoek in Artikelen

Archief

Populaire artikelen

  1. HeerlijkVers; passie voor lokaal voedsel

  2. Knolselderij. Onooglijk maar lekker!

  3. Recept: Erwtensoep

  4. Recept: Gratin van knolselderij

Recept: Erwtensoep

Het is officieel nog winter, we mogen nog even genieten van een heerlijke kop warme erwtensoep! Zelfgemaakt uiteraard!

Ingrediënten

500 gram spliterwten
2 liter kippen- of groentebouillon
1 rookworst
100 gram ui
100 gram winterpeen
100 gram prei
100 gram knolselderij
½ bosje bladselderij
Zout
Peper
Katenspek
Roggebrood

Benodigdheden

Pan (inhoud minstens 4 liter)

Bereiding

Zet een pan op met twee liter bouillon. Voeg de spliterwten, nadat deze zijn gewassen, toe aan de bouillon en kook de erwten in ongeveer drie kwartier kapot. Belangrijk is om de deksel op de pan te houden tijdens het koken, anders verdampt er teveel bouillon. Roer regelmatig.

Snipper de ui grof, snij de winterpeen en knolselderij in blokjes en de prei in halve ringen. Snij ook de rookworst in plakjes. Was de groente nog even om al het vuil te verwijderen en voeg alles toe aan de soep. Laat het geheel nog een kwartiertje doorkoken. Voor serveren nog even proeven en peper en/of zout naar smaak toevoegen.

Serveer met roggebrood en katenspek.

 

 

 

Geplaatst op:8 Jan 2011 door:

Chioggia biet versus rode biet. Wie wint?

Linda Duyndam, alias de Groenteboerin, verbouwd op haar stuk land in Delfgauw de heerlijkste biologische groenten. Klassiekers als sla en wortel zijn verkrijgbaar, maar Linda maakt ook graag uitstapjes naar meer exotische groenten, als de chioggia biet en artisjok.

Heerlijk genieten van een Schieveense polderburger

Grazend in de Schieveense Polder in Rotterdam genieten de van oorsprong Franse Limousin Runderen van het Nederlandse landschap. Na een aantal mooie jaren worden de dieren geslacht. "Het vlees is fijn van draad en heeft een heerlijke pittige smaak", aldus boer Lenno Hoogerbrugge.

Door liefde en geduld de lekkerste Nederlandse druiven

De liefhebbers kunnen niet wachten op de start van het druivenseizoen bij Nieuw Tuinzight. Maar Hilde en Arnold Jansen kweken biodynamisch en laten de natuur het ritme bepalen. Des te meer zonneschijn, des te sneller de druiven geoogst kunnen worden en het winkeltje in de kas opengaat.

Westlandse druiven: juweeltjes om te zien!

Na de Tweede Wereldoorlog verdween de druiventeelt langzaam uit het Westland. Druivenkwekerij Sonnehoeck bleef behouden, zodat iedereen een kijkje in het verleden kan nemen. Immers, zo'n mooi stukje tuinbouwgeschiedenis mag niet vergeten worden.

© Heerlijk Vers | Contact
Website ontwerp en ontwikkeling: W3build